Annons
Nyheter

Jan Lundgren: Thanks for the memory

Ystadsboende världspianisten Jan Lundgren har ofta fått publikpåpekanden som "synd att inte någon skriver fina gamla melodier längre!" Naturligtvis är det så om än lite svårt. Men här har Jan i Hollywood (i januari i år) hyllat en kompositör som verkligen skrivit "fina gamla melodier" - Ralph Rainger.
Nyheter • Publicerad 16 december 2008
Jan Lundgren Bild: Ronnie Smith
Jan Lundgren Bild: Ronnie SmithFoto: 

Ihop med stjärnkompet Chuck Berghofer, bas, och Joe La Barbera, trummor, har Jan plockat fram 14 av Raingers filmmusikförknippade kompositioner.

Utförandet är lika svängigt som sofistikerat, lyhört som kraftfullt där Jans ständigt nyfikna fingrar får "blomma" till härligt rytmisk motstånd som medgång från vidhängande Berghofer - La Barbera.

Annons

Helt naturligt ringer det inga "klockor" vid namnet Ralph Rainger. Men när man ser och hör att han skrivit klassiker som Easy living, Miss Brown to you, Blue Hawaii(som Rainger ansåg som sin sämsta!),June in January, I wished on the moon, Thanks for the memorymed flera så är det oförsvarligt att han inte ligger i varje vän av The great American Song Book"smedvetande. Därtill med underbar sång av underskattade Sue Raney i Blue Hawaiioch Thanks for the memory. Hon borde fått fler möjligheter då det finns texter till samtliga låtar.

Man förstår att Jan lockas över Atlanten titt som tätt, inte bara av japanska storbolag, för att spela in album. Det är ständigt en lika stor förväntansfull njutning att uppleva hans personliga tolkningar av tidlösa klassiker - typ de här! Så "thanks for the memory"!

Christer Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons