Annons
Nyheter

James Blunt: All The Lost Souls

Uppehållet var inte långt, men välbehövligt. Nya plattan kändes på förhand som en av höstens mest lockande attraktioner i skivhyllan, och trots rykten om en än mörkare ton kan det försäkras att den sofistikerade stilen är väl bibehållen.
Nyheter • Publicerad 25 september 2007
James Blunt. Bild: Scanpix
James Blunt. Bild: ScanpixFoto: 

Melankolin finns kvar som en ogenomtränglig musikalisk dimma, och det mollfrotterade soundet är sorgsnare än någonsin. Gitarrerna är viktiga, liksom de skickligt målande texterna. James Blunt är en sällsynt tonkonstnär med förmågan att skapa allt ifrån lågmälda balladmelodier till pompösa popslott såsom I really want youoch vackra Shine on, vilken även innehåller skivans absolut bästa refräng.

Albumets titel är talande: All the lost soulsär en platta för alla de vilsna själar som väljer att söka tröst i musiken istället för i sina antidepressiva mediciner.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons