Nyheter

Jack Johnson: Sleep through the static

Jack Johnson gjorde ett sött soundtrack till Nicke Nyfiken och Sleep through the static är hawaiianens femte fullängdare sedan 2001. Han har med andra ord hunnit skrapa ihop en hyfsad backkatalog och Sleep through the static skiljer sig främst från föregångarna genom att vara aningen vemodigare.
Nyheter • Publicerad 5 februari 2008

I övrigt är det samma vuxna och otroligt politiskt korrekta (albumet är till exempel inspelat på enbart solenergi) album som berör 30+ ämnen som att skaffa barn och att oroa sig över lite allt möjligt. Det är förstås befriande orebelliskt och fritt från rockklyschor men å andra sidan är det också svårt att inte tänka på den svenska motsvarigheten ¿ Tomas Ledin. Men det är förstås att vara allt för elak. Johnson är rätt tråkig, irriterande sympatisk men också ganska mysig att lyssna på, framförallt i ett spår som Enemy.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.