Annons
Nyheter

Inger Öst & Mikael Persbrandt: Hommage till Cornelis

Nyheter • Publicerad 5 september 2007

Den 8 augusti i år skulle Cornelis Vreeswijk ha fyllt 70 år, därav denna hyllning på en dubbel-CD med Inger Öst som både idégivare, medproducent och medverkande med sång och recitation. Mikael Persbrandt reciterar och medverkar på två spår med sång. Korta sånginsatser gör Jack Vreeswijk och Stefan Sundström.

Den postuma utgåvan och hyllningen är en väv av visor och dikter, Cornelis var en särdeles skicklig poet.

Annons

Mikael Persbrandt ger i sin läsning Cornelis dikter full rättvisa med en personlig färg och en precision och tydlighet i orden. Så märkbart moderna och angelägna Cornelis ord är !

Inger Öst dominerar produktionen, ger glimtar från olika delar av Cornelis produktion, från det täta lyriska till de mera brutala samtidskommentarerna. Det finns gamla visor i ny musikalisk dräkt och nygjorda tonsättningar av Inger Öst, till detta kommer några texter av Lars Forssell och Evert Taube, som är nära förknippade med Cornelis Vreeswijk.

Det är en känslig tolkning, både musikaliskt och poetiskt, av Cornelis ord med en kennel av skickliga musiker. De finns där med sin självklara närvaro, både i skön sång och i skitig blues.

Spännande, rik och självständig, jag lyssnar igen och bestämmer mig för ordet mästerlig!

Bo Bjelvehammar

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons