Annons
Nyheter

Incubus: Light Grenade

Nyheter • Publicerad 17 januari 2007

Amerikanska Incubus startade i den vältrafikerade och hårdfunkiga korsningen mellan Chili Pepper Street och Rage Against the Machine Avenue, men fann snart egna stigar bortåt nu-metal och friflytande progrockmetal.

Lira sammansvetsat och med vesslesnabb reaktionsförmåga kan de sannerligen. Så pass att de ibland glömmer att det skulle bli en låt också.

Annons

Femte plattan Light Grenadeskan gå från fjäderlätt till blytungt utan varning - eller direkt anledning, för den delen - och resultatet är ett inte helt okomplicerat men inte heller svårlyssnat album. Incubus flexar inte musklerna i ansiktet på en, som många metalband pläga, utan behåller dem klädsamt under t-tröjan medan man visar upp helt andra stämningar och mer subtila tatueringar.

Jag borde inte gilla när de rör ihop sina influenser till ett slags fusionmetal - men Gud hjälpe mig, det gör jag. Kommer jag att respektera mig själv i morgon bitti?

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons