Annons
Nyheter

I skarven mellan folkmusik och pop

Det finns en bild att se på nätet från en Leonard Cohen-konsert i Oakland 2009. Två gestalter till vänster i bild är mitt uppe i en synkroniserad, gymnastisk hjulning, allt medan Cohen och medmusiker förundrat tittar på.
Nyheter • Publicerad 18 maj 2011

Sådana är de, The Webb Sisters. Charley och Hattie Webb har ingått i kanadensarens turnéband sedan 2008. Cohen gengäldar nu genom att gästa på "If it be your will" – först myndig recitation, sen tar systrarna över och sjunger rent gudomligt vackert i stämmor.

Musiken ligger ofta i skarven mellan folkmusik och pop. Hattie trakterar bland annan harpa och mandolin. I titelspåret ligger duon nära Fleetwood Mac. Tangerar någon Christine McVie-sång från 1974 ungefär.

Blir dock lite för mycket av det goda. När den vokala inlevelsen alltid är maxad försvinner lyssnarens luft. Men i mindre portioner, riktigt bra.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons