Annons
Nyheter

Humor med åldersgräns

Nyheter • Publicerad 23 januari 2007

SATIRROCK HH

Tenacious D

Annons

The Pick of Destiny

(Epic)

Den lysande gycklaren Jack Black och Kyle Gass genererar tillsammans Tenacious D, som ständigt lyckas med bravaden att muntra upp mig i vintermörkret. Denna gång förmår de tyvärr inte samma stordåd. Istället för att skratta tillsammans med duon finner jag mig själv mest hånleendes.

Skivan är ett soundtrack till filmen The Pick of Destinysom anländer till svenska biografer i februari och om filmen ens är en bråkdel så vulgär som låttexterna ger sken av så lär en hög åldersgräns vänta. Cornelis Vreeswijk skulle ha gråtit i sin grav av vämjelse.

Men låtar som Classicosamt Dudelockar fortfarande till skratt. Duons tidigare verk har dock hållit en högre klass. Moderna klassiker som Fuck her gentlyoch Tributehar nästintill blivit kultförklarade av en yngre publik och det är just sådana låtar Tenacious D skall hålla sig till.

Fredrick Malmgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons