Annons
Nyheter

Hillfillies: Just Passing Through

Hur många nya svenska band finns det som spelar country eller annan amerikansk rotmusik och där samtliga eller nästan alla musiker är kvinnor?
Nyheter • Publicerad 5 augusti 2008

Calaisa, Abalone Dots, Baskery och nu Hillfillies med fyra kvinnor - Anne Christenson, banjo, Lina Gamble, gitarr/munspel, Kajsa Westin, ståbas, och Edith Lundahl, mandolin - plus en man - Jan Ekman, dobro - som medlemmar.

De tre förstnämnda turas om att sjunga, både solo och kör.

Annons

Hillfillies har spelat på bluegrassfestivaler i Sverige och övriga Europa men eftersom det saknas en fiol i sättningen så får väl musiken snarare benämnas akustisk country.

Dixie Chicks var en inspirationskälla vid starten och nog hörs det, mer och mindre. De flesta låtarna har också gjorts av de tre förstnämnda tjejerna, en av de övriga hämtades från Jimmy Buffet. Riktigt hyggliga låtar som håller sig nära countrytraditionen men ändå är personliga. Bra sång också - inte minst den vackra stämsången. Långt ifrån oproffsigt och ofärdigt är också alldeles fel ord - men jag får en känsla av att Hillfillies kan ha ännu mer musik och personlighet inom sig.

Hur ska de följa upp debutalbumet? Det blir spännande att höra...

Bengt Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons