Nyheter

Hellacopters: Head Off

Även om det värker i hjärteroten, så måste det erkännas. Det är starkt att göra som Hellacopters. Att sluta på topp, innan hjulen börjat rulla baklänges och publiken hunnit få något nostalgiskt i ögonen när det vankas copters-konserter.
Nyheter • Publicerad 15 april 2008

Att de dessutom väljer att sätta punkt för karriären med en samling mer eller mindre obskyra covers, utan att förklara för pressen att Head Offär just en coverplatta, gör sortin så mycket roligare. För den som synar bluffen. Det är inte helt lätt, när alla spår låter så väldigt mycket Hellacopters och originalen kommer från band som the Turpentines, the Humpers och New Bomb Turks. Jag vill tro att Nicke & Co. sitter och garvar häcken av sig just nu. Det har de förtjänat, efter en storstilad karriär.

Head Offär ett läckert blandband, fyllt med högoktanig och ösig öldrickarrock. Och om inte trallvänliga Robots-covern In the Sign of the Octopuseller tokösiga Throttle Bottomav Gaza Strippers får igång festen, då är du på fel fest.

På något sätt känns det helt rätt att de slutar just såhär, och serverar fansen en hel bunke band att upptäcka när de nu själva kastar in handduken. Det, om något, är väl att sluta med flaggan i topp och hedern i behåll.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.