Annons
Nyheter

Helena Josefsson: Kyss mej

Ni har sett henne vid körsångsmikrofonen bredvid Per Gessle och Roxette. Det eldfängda håret tillhör naturfenomenet och sångerskan i vilande Malmöcirkuspopbandet Sandy Mouche.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2011
Helena Josefsson.
Helena Josefsson.Foto: 

Tillsammans med produenten Christoffer Lundqvist (forne Brainpoolmedlemmen och Gessle-favoriten) serveras hon en ny portion svenskspråkig naivistisk pop, maxad med Lundqvist förkärlek för 80-talets förlovade syntpopland.

Josefsson går från bokstavliga kärleksförklaringar i "Grönöga" till våldsamma handgripligheter på "Knockout". Och det är en vindlande, vaggande, medryckande och färgrik Alice i Underlandet-upplevelse hon bjuder på, Helena Josefsson. Långt ifrån hitskolans mainstreamfåra (även om hon lätt hade kunnat hamna där om hon velat – lyssna på de engelska fraserna i "Knockout"), landar hon i en genuin fascination för musikens och röstens hela potentiala väsen. Ta bara det rapaktiga titelspåret "Kyss mej". Sanslöst!

Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons