Annons
Nyheter

Harmonica Sam with the Domestic Bumblebees: Rocker no 1

Harmonica Sam - egentligen Samuel Andersson - har också gjort ett album i eget artistnamn. Rock'n'roll med munspel, så kan musiken beskrivas. Det blir personligt, på gränsen mellan svart och vit amerikansk musik, R&B och rock.
Nyheter • Publicerad 29 juli 2008

Harmonica Sam sjunger också. Han har en smått märklig förmåga att anpassa rösten efter låtmaterialet, kan sänka röstläget och bli en bluessångare men också hicka ljust som i rockabilly.

En blandning av mindre kända låtar ur främst den svarta rock'n'roll-historien och nya av Sam och musikerna i bandet.

Annons

Harmonica Sam har själv gjort det instrumentala titelspåret Rocket No. 1som verkligen lever upp till titeln: Sams munspel får raketen att starta och lyfta.

Basisten Tobias Einestad och framför allt gitarristen Fredrik Rosén har också gjort några låtar som förhåller sig till och varierar rockens klichéer på ett eget och udda sätt. Jo, även elgitarristen Rosén finns med på den här plattan och här får han dessutom stort utrymme att visa vilken fenomenal rock'n'roll-gitarrist han är. Liksom 50-talistisk och nutida på samma gång, jazzen möter den nya rockmusiken i hans gitarr. Och vem sitter vid pianot om inte Boppin Steve.

Bengt Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons