Annons
Nyheter

Hanggai: Introducing Hanggai

Det är kanske inte ett helt naturligt steg att tröttna på att spela punk och istället ge sig i kast med traditionell mongolisk strupsångsmusik men det är i alla fall vad tobshuur-spelaren Ilchi från Beijing gjort.
Nyheter • Publicerad 12 augusti 2008

Han samlade ihop ett gäng musiker från inre Mongoliet och bildade Hanggai och visst märks det att det är ett gäng unga musiker med inte helt renodlat traditionella musikbakgrunder. Det är svårt att sätta fingret på men Hanggai följer snarare ett upplägg som är i fas med rock vilket gör deras musik betydligt mer lättillgänglig, tyngre och mer välproducerad (inga ambienta vindpinade landskapsljud i bakgrunden!). Band som Huun-Huur-Tu har förstås tidigare visat att strupsångsmusik kan vara trallvänlig men Hanggais mer västerländska approach kan förmodligen locka nya lyssnare. Det här är konstigt, catchy och riktigt bra.

Alex Regnér
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons