Annons
Nyheter

Hafdis Huld: Dirty paper cup

Nyheter • Publicerad 27 februari 2007

Som tonåring spåddes Hafdis Huld Thrastardottir en väldigt ljus och berömd framtid. Hafdis var sångerska i bandet Gus Gus som många trodde skulle bli lika stora som Björk och The Sugarcubes.

Den internationella succén uteblev och först 2007 har Hafdis Huld knåpat ihop sitt solodebutalbum. Där Gus Gus var ett spretigt artyfarty musikkollektiv bestående av allehanda konstnärer framstår Dirty paper cupsom ett väldigt enkelt och anspråkslöst litet album med Hafdis mjuka röst och akustiska gitarr i centrum.

Annons

Ski Jumperär blåögd bluespop och Diamonds on my bellyär lite Beck-flummig men överlag rymmer Dirty paper cupfolkpop med vissa drag av 90-talets sockersöta vispopband som Sixpence none the richer, som hade en jättehit med Kiss Me. Hafdis Hulds musik är följsam och angenäm men också småtråkig och något fantasilös.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons