Annons
Nyheter

Gossip

Gossips sound på storbolagsdebuten är påträngande och mustigt. Bra men lite enformigt, tycker
Nyheter • Publicerad 24 juni 2009
Foto: 

Kiss må vara en av världens största hårdrocksgrupper men det är bandets kitschiga discorocksingel "I Was Made For Lovin’ You" som fortsätter att göra avtryck i pophistorien. På amerikanska trion Gossips nya album ekar den trettio år gamla låten i såväl inledningen av singeln "Heavy Cross" som i sticket i "2012".

Med Rick Rubin som producent har punkdelen i Gossips discopunk tonats ner men soundet på storbolagsdebuten är knappast inställsamt, snarare påträngande och mustigt, som ett grooveorienterat The White Stripes. Sångerskan Beth Ditto – med en kroppshydda som den utseendefixerade musikbranschen väldigt sällan släpper fram – är ett funksouligt kraftpaket vid mikrofonen och de starkaste låtarna glittrar som diamanter i en rännsten.

Annons

Ändå blir "Music For Men" lite enformig i längden. Dynamiken i enskilda spår överförs aldrig till albumet som helhet. Housepianot och Marvin Gaye-blinkningen i "Love Long Distance" piggar upp, men den struttiga synten i överarbetade "Pop Goes the World" är bara irriterande.

Bästa spår: 8th Wonder

Lyssna på "Music for men" via Spotify.

Saknar du Spotify? Mejla ossså skickar vi en inbjudan till dig för att du ska kunna ladda ner och använda programmet. Vi lovar att skynda oss att svara på kontorstider vardagar.

Samir Bezzazi
Anders Jaderup
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons