Annons
Nyheter

Girl Talk: Feed the animals

Amerikanen Greg Gillis samplar som ingen annan. På ett enda spår kan han få in 20 till 30 fragment ur den popmusikaliska historien blandat med rap.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2008

Det låter påfallande ofta dessutom riktigt bra och man hade väl hoppats att samplingarna kunde vara mer än 10 sekunder när Gillis får till sådana där perfekta mash-ups, som när Ace of Base, Ben Folds Five och Lil' Scrappy möts i Still Here, men här ligger det förstås en upphovsrättslag och försvårar arbetet.

Feed the animalsär ett lyssnade DJ-set och albumet fungerar som bäst i en enda genomgående lyssning då spåren flyter samman, men förmodligen gör sig Girl Talksom allra bäst live (till exempel på Way Out Westi år). Feed the animalsär ett beundransvärt klipp-och-klistra-projekt, än vassare än föregångaren men det höga tempot och klippen kan bli lätt hysteriska. Som vanligt är det underhållande att komma på så många samplingar som möjligt. Facit finns på Wikipedia.

Alex Regnér
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons