Nyheter

Frida Hyvönen: Pudel

Nyheter • Publicerad 23 januari 2007

Unga indiesessan Frida Hyvönen har varit i Tullstorp utanför Trelleborg, av alla ställen, och bland annat använt kyrkan för att spela in musik till dansföreställningen Pudel.

Denna udda "dansmusik" är först ut i serien Frida Hyvönen gives you,för "experiment, samarbeten eller ett nytt, väldigt fult språk". Näpp, Frida Hyvönen rullar inte sitt piano i plöjda hjulspår. T

ill skillnad från debuten Until Death Comesfinns här ingen rak pop. Music from the dance performance Pudelär gjord i kammarsättning med piano, stråkar och blås. Ä;ndå känns de åtta sårbart framförda sångerna på något sätt ensamma, vemodigt stämningsfulla utan att för den skull sakna de kaffet-i-vrångstrupen-effekter som så gärna bryter friden i Fridas verk.

Känslan i trolska pianostycken som Oh! Oh!är mycket riktigt filmisk. Men något är det som ger Pudelen känsla av inåtvändhet, som förhoppningsvis är bortblåst när man ser Frida göra Pudellive. Vilket man kan i Malmö 1- 2 februari.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.