Annons
Nyheter

Fläskkvartetten: Voices Of Eden

Nyheter • Publicerad 21 februari 2007

Har man ingen sångare får man bjuda in gäster, och jag får hejda en gäspning när jag noterar att Freddie Wadling kallats in för att på ännu en skiva göra Den Uttrycksfulla Rösten. Freddie och de stråkbeväpnade killarna i Fläskkvartetten går ju faktiskt way back. Och övriga gäster på Voices Of Edenvittnar inte om slentrian utan om fingertoppskänsla. Exempelvis Christian Walz, Joakim Thåström, Teodor Jensen från The Plan och så Robyn, i ett samarbete som lätt matchar spänningen i hennes kollaboration med The Knife.

I Mölle by the sea har dessa samarbetspartners skapat ett album som flödar och böljar av stämningar och djup, mestadels lugna och lågmälda men även dramatiskt laddade. Bara en rejäl grundstötning skakar båten: Burt Bacharachs gamla örhänge Always Something There To Remind Me. Vad de tänkte de på där? Lunch?

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons