Annons
Nyheter

Fever Ray: Fever Ray

2007 vann The Knife sex grammisar för sitt suggestiva, mörka technoalbum Silent Shout. The Knifes transformation från pastellglatt kitschpopband till en mardrömsmörk technoduo bestående av syskonen Olof och Karin Dreijer är det bästa som kunde hända bandet.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2009

Fever Rayär Karins första soloskiva och det är en fortsättning på stämningarna som grundlades i samband medSilent Shout. Det är mörk och långsam techno med Karins sång pitchad både upp och ned, något som än mer förstärker känslan av overklighet och mardröm. Samtidigt finns det väldigt mycket att upptäcka i de minimalistiska, svepande kompositionerna.

Hur otillgängligt det kanske än må låta till en början är det få låtar man inte kommer på sig själv med att nynna på senare. För den som väntar på nästa The Knife-släpp finns det ingen anledning till att bli besviken på Fever Ray. Lyssna särskilt på When I grow upoch Seven.

Alex Regnér
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons