Annons
Nyheter

Fania All Stars: Live at the Cheetah vol 1

Nyheter • Publicerad 22 november 2006

Salsavågen i New York – från 1960- och in på 80-talet – bestod inte enbart av skiv-utgivningar. Den här inspelningen från klubben Cheetah bevisar att salsa-musikerna var ännu bättre när de spelade live.

Namnet Fania All Stars syftar på att orkestern innehåller de främsta namnen från skivmärket Fania. Bland musikerna kan nämnas Ray Barretto, congas, Larry Harlow, piano, och Johnny Pacheco, flöjt. Vokalisterna är lika namnkunniga, till exempel Ismael Miranda och Hector Lavoe. Lägg till en ettrig blåssektion och fjärilslätta, flyhänta timbales.

Annons

Typiskt mjuka och samtidigt mång-mångsvängiga salsarytmer med inslag av jazz. Musiken är lätt men ändå tung, rytmerna från Kuba och Puerto Rico har omplanterats i New Yorks asfalt.

Albumet avslutas med en 16 minuter lång jam session där orkesterns alla vokalister turas om vid sångmicken. Albumet Live at the Cheetah vol 1 är och förblir en klassiker inom både salsa och all latin-musik.

Bengt Eriksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons