Annons
Nyheter

Eva Eastwood: Ton of hear

Nyheter • Publicerad 15 november 2006

Gud hjälpe mig! Jag trodde att Wizex var det mest fantasilösa artistnamn som någonsin använts, men nu har jag stött på något än värre. Kvinnan som i musikaliska sammanhang kallar sig Eva Eastwood heter nämligen egentligen Eva Östlund. Östlund på svenska = Eastwood på engelska, fattar ni? Man vet inte om man ska skratta eller gråta.

Anledningen är tydligtvis att hon valt att sjunga på engelska. Men i ärlighetens namn kunde hon lika så bra ha hållit sig till modersmålet. För visst har dansband alltid gjort sig bättre på svenska?

Annons

Visst vilar det en ytterst svag underton av country, men annars är det här 14 svidande spår starka albumet rakt igenom en uppvisning av rengödslat intetsägande dansband. Efter fem plattor som husgudinna för 50-talsälskarna anser sångerskan detta vara ett steg mot det moderna soundet. Då vill jag upplysa henne om att ännu är vägen oändligt lång.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons