Annons
Nyheter

En utflykt för öronen

Både sorger och glädjeämnen har inspirerat Södra Åbybon Lotta Wengléns femte soloplatta. Där hon kanske gör countryvännerna besvikna med en tvär gir in i ett mindre genretydligt singer/songwriterland, men gläder desto fler med en positiv, lekfull vibb och rytmisk experimentlusta.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2011

Glättigt blir det förstås aldrig. Det här är en artist som alltid stått stadigt på allvarets domäner och "Thanks For Your Generous Donations" är inget undantag.

"Be Strong" är exempelvis en självpepparlåt för cancerdrabbade. Duetten med frun Erika Rosén om deras delade moderskap, "Endless" är rörande utan att bli smetig.

Annons

Det finns mycket att upptäcka i den här ljudvärlden, sångerna tar sällan självklara vägar och varierar för det mesta oerhört i intensitet från start till mål.

Den både oroande och trösterika "Ginger" låter som något ur Anna Ternheims klanglåda, och "Go Cat Go" bygger upp avsevärd sprängkraft ur till synes stillsamma stämningar.

Istället för att som tidigare jaga det innerliga genom det bitterljuva, i ett stämningsläge så sofistikerat lågmält att förvirrade datorprogram i ren panik kategoriserat det som "jazz", utforskar Lotta det skeva, skumma och kantstötta.

En spännande utflykt för öronen, och en platta som gnager sig in.

Martin Strandberg
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons