Annons
Nyheter

En briljant berättare

Paradise Oskars (Axel Ehnström) debut släpps endast en vecka efter att kontraktet med bolagsjätten Warner skrivits på, och man får anta att de nio spåren legat på vänt i pojkrummet en tid.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2011

På "Sunday Songs" utgår nästan alla melodier från den akustiska gitarren, med gästspel av försiktiga trummor, fjäderlätta tamburiner, stillsamma stråkar och en och annan diskret trumpet. Ett strömlinjeformat singer-/songwritersound, inramat av svala körarrangemang.

Mycket hänger därför på texterna, och hur Ehnström med sin oskuldsfulla stämma och charmigt brokiga accent förmår hantera dem. Någon romantiker är han inte – kärlekssångerna liknar snarast dammig högstadiepoesi – men väl en briljant berättare.

Annons

Eurovisionsbidraget "Da Da Dam" tar ett subtilt och mjukhänt grepp på miljöförstöringen och mänsklighetens apati inför densamma, med en naiv liten pojke som protagonist. Peter återkommer sedan i "Jimmys Song", ett Mika-inspirerat pianostycke i dur om att bevara barnasinnet.

"Sunday Everyday" är en bekymmersfri inblick i en slackerromantisk tillvaro, "Just Leave" är ett maktlöst porträtt av en vän som är fast i en misshandelsrelation, och "Dear Mother" är ett gråtmilt brev till en döende mor.

Till den låten gråter jag. Varje gång.

Henrietta Johansson
Oscar Sundell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons