Nyheter

Elysion: Your Own Fairytale

I ett svagt ögonblick blir jag fullständigt övertygad om att de till synes omaka genrerna pop och opera är tänkta att leva i evig symbios.
Nyheter • Publicerad 13 november 2007

Fjolårets festivalbidrag Golden startyckte jag mest var tramsigt, främst eftersom det blev så uppenbart att det var högtravande opera stöpt i folklig schlagerform. Men Elysion är ett spännande musikaliskt projekt, och sällsynt professionellt utfört. 80 kungliga filharmoniker backar upp sopranen Hannah Holgersson och tenoren Anders Mårtensson i storslagna kompositioner som When I hold youoch Love will conquer all. Det är en mäktig upplevelse.

Överlag är musicerandet på Your own fairytaleså klockrent att det är svårt att säga mycket om, även om det för det otränade örat ganska snabbt tenderar att bli långrandigt.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.