Annons
Nyheter

Eliten har varit med ett tag

Det märks att Knislingebon Seved Malm och hans elit varit med ett tag: det finns skön tyngd i deras bredbenta Dylan/Neil Young-rock, eller ska vi säga Lundell/Hylander?
Nyheter • Publicerad 25 maj 2011

Seved sjunger sina personliga texter på svenska, gärna mot gitarrfyllig, ödesmättad rock, ibland prydd med vacker pedal steel. Det handlar om uppväxtminnen, möten med både älskvärda och udda människor och kluvenheten inför en spegelbild som visar en människa som är både och. Och som har ”blues i sina ådror var dag.”

Även om det låter snarkigt med ännu en morgontrött rockpoet tillhör Seved Malm dem som har sympatisk framtoning och är ärlig med sitt känsloliv. Och bandet backar honom helgjutet. Varför släpps debuten först nu? Ja, kanske är det en fingervisning att en låt heter ”Sång för alla dom som aldrig får något gjort.”

Martin Strandberg
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons