Nyheter

Eldkvarn: De berömdas aveny

Eldkvarn fyller 40 år och det firas med buller och bång. Med albumet ”De berömdas aveny” och med en gedigen Eldkvarn-box senare i år.
Nyheter • Publicerad 9 november 2011
Foto: 

”De berömdas aveny” är en blandning av 80-talets Eldkvarn med all den energi som fanns då, men även en slags upp-

görelse med snurren kring Plura som skett de senaste åren. För man kan inte förneka att Plura är Eldkvarn (förlåt Carla, Werner, Tony och Claes). Det är hans texter som

berör oss, det är hans säregna röst som talar till oss. Och det som rör Plura, det rör Eldkvarn, vare sig det handlar om nakna kockar, kokain eller folkkär artist i ”Så mycket bättre”.

Det är ärligt, naket och rejält, det är gammaldags om ni så vill, men varför ändra på ett vinnande koncept? Ett band som spelat tillsammans i 40 år behöver kanske inte utvecklas längre? Det har ju redan skett de första 20-30 åren.

Bonus på 40-årspresenten är omslaget, en lek med ”Sgt. Peppers Lonely Heart’s Club band”. Där trängs Che Guevara med Jesus, Dregen och Pernilla, Leif GW och

Peter Le Marc, Sitting Bull och Lasse Berghagen. På de berömdas aveny.

INTERNAL INTERNAL
Helena Heliosson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.