Annons
Nyheter

Dr. Dog – Fate

Fate är det amerikanska bandet Dr. Dogs femte album sedan 2001 och här väntar inga överraskningar och bandet håller sig till det de kan bäst – småpsykedelisk, småsoulig 60-talspop som inte ekar lite av Beatles och The Band.
Nyheter • Publicerad 15 juli 2008

Dock känns Fatekanske som ett aningen mognare album med mindre solskenspop och något fler längre psykedeliska och rockiga utsvävningar och visst blir det snyggt när någon av bandets två sångare i Hang Onsjunger som souligast backad av sköna vokala harmonier och snyggt skrotig popmusik.

Fateär ett gediget hantverk, något anonymt till en början och visst känns det som att vi har hört det förut men det finns trots allt en del att hämta här, om inte annat en väldigt egen och snygg estetik byggd på lika delar 60-tal som Guided by Voices och Pavement.

Det vore faktiskt rättvist om de fick ett större genomslag den här gången, även om det här inte är deras hittigaste platta.

Alex Regnér
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons