Annons
Nyheter

Dirty Pretty Things: Romance at short notice

När The Libertines splittrades 2004 blev Pete Doherty en skvallerkändis av rang för sitt drogmissbruk och sitt förhållande till Kate Moss och oräkneliga inställda konserter med Babyshambles.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2008

Dohertys forna vapendragare i Libertines, Carl Barat, har fortsatt i samma musikaliska anda med bland annat Dirty Pretty Thingsmen har också fått dras med den - ofta berättigade kritiken - om att det besvär han slipper utan Doherty i närheten också gör hans musik mindre karaktäristisk. Det hörs inte minst på de otroliga trötta inledningsspåren Buzzards & Crowsoch Hippy's son. Aningen bättre blir det i The Smiths-inspirerade Tired of Englandoch halvakustiska Faultlinesmen överlag saknar Dirty Pretty Thingsännu udden och har därtill förlorat en del av sin melodikänsla från förra albumet. Ingen vidare utveckling av ett redan rätt trist band alltså.

Alex Regnér
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons