Nyheter

Debuterar utan buller och brak

Det är inte med buller och brak och upphottade dancehits som nya upplagan av Ace of Base. “debuterar”. Ulf Ekberg och Jonas Berggren har bytt ut systrarna Berggren för “Idol”-kandidaten Clara Hagman och Kristianstadsboende Julia Williamson.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2010

En mer ålderstigen, mogen framtoning framträder på balladen “Juliet”. Så är det också åtta år sedan förra skivsläppet med upphovsmännen bakom en av Sveriges största musikexporter någonsin.

Och även om “One day” och “Precious” gör en tydlig återkoppling till den karaktäristiskt simpla baktaktsdiscon som epidemiskt etsade sig fast i hjärnbarken på en globalt värnlös MTV-generation i början av 90-talet, så är spåren mer en strävan mot jet set-livet på Rivieran, än mot Finlandsfärjedansgolvet på den lokala nattklubben.

Linn och Jenny B. tillhörde det montont svengelska 90-talet. Julia och Clara är skolade i den mer variationsrika amerikanska r’n’b-traditionen som dominerat topplistorna de senaste åren. Vilket gör att det en gång så omisskännliga Ace of Base blir mer anonymt än förväntat.

Martin Strandberg
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.