Nyheter

Deathstars: Night Electric Night

När jag blundar och lyssnar på Deathstars, föreställer jag mig hur de bjuder in till dekadenta, veckolånga baler i en Tim Burtonsk korsning mellan gotiskt slott och giftspyende fabrik. Medan snön virvlar allt hårdare utanför, och håriga bestar stryker omkring med blodhungriga ögon i de rykande resterna efter civilisationen.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2009

På Night electric night låter Deathstars som en elegant boxningsmatch mellan Rammstein och Marilyn Manson, med Clawfinger som lismande domare. Och bara man bestämmer sig för att inte skratta ansträngt åt skräckreferenserna och Whiplasher Bernadottes monstruösa väsanden, utan i stället accepterar inbjudan till Deathstars mörka skuggvärld, då växer Night electric night till en injektion fantasieggande eskapism. Det kan behövas, när den skånska vintern slår rekord i gråskalor utanför fönstret.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.