Annons
Nyheter

Danko Jones: Never too loud

Så Danko Jones är tillbaka med en sprillans ny skiva, rattad av Foo Fighters-producenten Nick Raskulinecz. Man hoppas ju på en svettstinkande käftsmäll, med en adrenalinstinn powertrio som rockar så hårt och otyglat att grannarna gråter.
Nyheter • Publicerad 26 februari 2008

Men, tyvärr.

Snarare låter det som om bandet gått hela, rena och nyduschade till studion på morgonen. Och fortfarande luktat rakvatten när de gått hem på kvällen. Och då är något allvarligt fel.

Annons

Det är inte bara det att Raskulinecz helt har misslyckats med att fånga kanadensarnas patenterade liveös. Dessutom är låtar som ''City Streets" och ''Take me home" så tama och lättviktigt high school-rockiga att jag måste dubbelkolla att rätt skiva hamnat i spelaren.

Det finns göttiga spår, som öppnande köra-bil-låten ''Code of the road", och banalösiga ''Lets get undressed". Och stonerrockiga ''Forest for the Trees" är lite intressant, kanske mest för att den känns så, tja, felplacerad.

Men den bestående känslan är att lejonet blivit rumsrent. Och jag köper för bövelen inte en Danko-platta för att jag är sugen på något rumsrent.

Emil Sandgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons