Annons
Nyheter

Daniel Lemma: Somebody on your side

Första gången jag 2001 hörde Daniel Lemmas If I used to love you i bilradions flortunna högtalare blev jag fullständigt övertygad om att det rörde sig om en bortslarvad Otis Redding-låt som hittats i något gammalt Stax-arkiv.
Nyheter • Publicerad 27 november 2007

Sedan dess har artisten med Sveriges näst bästa manliga soulröst – Kaah är fortfarande en ohotad etta i min kalender – hunnit ge ut fyra album, Somebody on you side är det senaste.

Det är lätt att avfärda Daniel Lemma som en präktig bärare av vuxensoulsfanan. Han är inte ensam om att ha en ljudbild som pendlar mellan Van Morrisons och Reddings, men han är utan tvivel bäst på det. Somebody on your side är en bra platta som växer för varje lyssning, men börjar man med att lyssna på den jublande gospeln i "Ain't you glad" fastnar man direkt.

Christopher Lembke

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons