Nyheter

Dani Wilde: Heal My Blues

Brittiska bluesdebutanten Dani Wilde har spisat alla de rätta plattorn och kan namnen på de stora blueshjältarna, från John Lee Hooker till Janis Joplin. Hon har skrivit de flesta låtarna på debutplattan Heal My Blues själv, har attityd i rösten och sliter själv ur då blå tonerna ur gitarrens strängar.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2008

Heal My Blues är, med andra ord, en ambitiös och talangfull debut. Men särskilt spännande är den inte, delvis därför att produktionen är på tok för snäll och uddlös. Och Wilde saknar fortfarande tyngden och trovärdigheten, som får låtarna att växa till något mer än slitna bluestolvor.

Hennes första album stannar vid ett torrsim i bluesens grumliga vatten, ett lovande examensprov i bluesens abc, inför framtida storverk. Med ytterligare några års spelningar i ryggen, ett råare sound och lite mer skit under naglarna, kan Dani Wilde bli en riktigt spännande bluesbrud.

Emil Sandgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.