Nyheter

Clap Your Hands Say Yeah: Some Loud Thunder

Nyheter • Publicerad 6 mars 2007

I fjor blev Clap Your Hands Say Yeah (hädanefter kallade CYHSY) indieälsklingar efter att deras på nätet släppte debutalbum spreds sig från blogg till blogg. Det som följde var en ogrundad hype.

Bandets spretiga och krispiga indierock har förvisso sina poänger och sångaren Alec Ounsworth har en underbart manierad stämma som ibland för tankarna till David Bowie men CYHSY når ändå aldrig riktigt fram.

Some Loud Thunderverkar Ounsworth och hans kompanjoner ha lagt ned ambitionerna på att korsbefrukta folkrock med Talking Heads och resultatet är en reserverad och oengagerad samling låtar. På bandets självbetitlade debut fanns det åtminstone en charmig dos av galenskap och en känsla av att bandet gett sig ut på ett hopplöst uppdrag. Där debuten var störig och uppföljaren Some Loud Thunderbara tillknäppt och trist.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.