Nyheter

Citay: Little Kingdom

Skivbolaget Secretly Canadian verkar ha hamnat allt mer i det drogliberala neo-hippie-träsket med flummigt folkjammande band som Danielson, David Vandervelde och nu – Citay.
Nyheter • Publicerad 13 november 2007

Citay gör låtar runt sjuminutersstrecket, fyllda med ringande akustiska gitarrer, tamburiner, flöjter, viskande körsång och annat som verkar falla bandet in. Inledande Final Fantasyinnehåller allt detta men kommer undan med det. Citay vinner på att aldrig hänge sig åt den självbelåtenhet som gör Devendra Banhart så outhärdlig.

Det blir dock ofta allt för tillbakalutat för att Little Kingdomska kännas angelägen men om du känner för att fylla lägenheten med rökelse, odla skägg och sitta i lotusställning och kontemplera livets gåtor så är Citay ett soft, rätt trevligt alternativ.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.