Nyheter

Ciara: The evolution

För två år sedan slog Ciara genom som sidekick till crunk-stjärnan och hiphopens största gaphals Lil Jon.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2007

Redan i inledande dansgolvsvältaren That's rightmärks Lil Jon av då han gör ett gästinhopp som mest går ut på att han vrålskriker just låttiteln vilket är ungefär precis så fantasifull som han någonsin brukar vara.

Ciara sköter sig däremot betydligt bättre och visar tidigt upp att hon håller samma klass som Amerie, Cassie och Rihanna. De crunkiga produktionerna känns dock inte särskilt nyskapande även om det här och var finns små ljuspunkter, till exempel som de oemotståndliga stråkarna i Like a boy. En låt som säkerligen varit värdig självaste Beyoncé om det inte vore för det betydligt mörkare anslaget.

Det är heller ingen tvekan om att det är för dansgolvet Ciara ska göra sin musik. Balladerna borde hon hålla sig flera ljusår från. The Evolutionhar uppenbarligen fött en ny R&B-stjärna men crunken och balladerna drar ner på betyget.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.