Annons
Nyheter

Cecilia Bartoli: Maria

Nyheter • Publicerad 23 oktober 2007
Cecilia Bartoli.
Cecilia Bartoli.Foto: 

Cecilia Bartoli är inte bara en av vår tids starkast lysande sångarstjärnor - det förefaller vara minst lika viktigt för henne att få musicera som att sprida kunskap om okända aspekter av musiken.

Här belyser hon en av det tidiga 1800-talets mest framgångsrika operasångerskor på kontinenten, spanska Maria Malibran (1808- 36). Bartoli, vars elastiska, eldiga mezzosopran sägs ha stora likheter med Malibrans (även om vi naturligtvis aldrig kan veta detta säkert), bjuder oss på några av sin föregångares standardnummer ur såväl opera- som konsertrepertoaren. Här finns allt från mer välkända bel canto-arior av Vincenzo Bellini till konsertstycken influerade av så skilda stilar som flamenco och tyrolsk joddling.

Annons

Och även om vi aldrig får höra Maria Malibran igen kan vi nu höra Cecilia Bartoli förmedla hennes sånger. För mig räcker det gott och väl.

Fredrik Fischer

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons