Annons
Nyheter

Carin Lundin: Smulor och parafraser

Jazzsångerskan Carin Lundin står i mitt kök med saker från sin skivhylla, med sina sångböcker och sina egna anteckningsböcker och jag slår mig ner med en kaffe och en kanelbulle. Det känns så som att Carin Lundin kommer in i min vardag med sin musik eller möjligen på besök i ett café.
Nyheter • Publicerad 13 januari 2009

Hon tolkar och hyllar både bröderna Gärdestad, Sonya Hedenbratt, Lill Lindfors, Anita Lindblom och Monica Zetterlund, bredvid egna jazzvisor.

Hon sjunger med en självklar lätthet, hon sångtassar fram lågmält, mjukt och nära, tillsammans med starka musiker som Johan Setterlind på trumpet och Mathias Algotsson på piano.

Det bästa spåret är en tolkning av Owe Thörnqvists Min vän, som Monica Zetterlund sjöng 1961 i Melodifestivalen och där blev tvåa, här lyser både texten och musiken i en blå timme.

Bo Bjelvehammar
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons