Annons
Nyheter

Brother Ali: The Undisputed Truth

Nyheter • Publicerad 25 april 2007

Just som man börjat beklaga sig över den torftiga hiphop-våren 2007 dimper El-P, Mims och Brother Ali ned och slår omkull alla negativa tankar man har hyst om hiphop.

The Undisputed Truthär fjärde albumet från Minneapolis-bon Brother Ali och tillika hans mest självklara rent musikaliskt sedan han inledde sin artistkarriär. I somras besökte Brother Ali Malmö under Accelerator-festivalen och det är svårt att tänka sig att den då så sävliga albinon har en sådan energi och utstrålning på sitt senaste album.

Annons

ANT (från Atmosphere) producerar och har snickrat ihop ett album med samplingar av soul, blues och reggae med en fin 90-talskänsla.

Listen upoch Lookin' at me sidewaysger grymma Gang Starr- och KRS-One-vibbar men albumets bästa spår är hypnotiska Letter from the government. The Undisputed Truthär ett djupt, nyansrikt, snyggt och smart album som växer för varje lyssning.

Alex Regnér

@00 Recension rubrik:Hiphop med 90-talsvibbar
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons