Nyheter

Bright Eyes: The People's Key

Bright Eyes kärntrust Conor Oberst, Mike Mogis och Nate Walcott säger sig i och med "The People's Key" vara klara med bandet. Synd, för det här är amerikansk samtidsrock av gott märke.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2011
Conor Oberst.
Conor Oberst.Foto: 1996-98 AccuSoft Inc., All right

Nog för att Oberst (även i Monsters Of Folk) i mångt och mycket har varit lika med Bright Eyes; det har onekligen varit svårt att skilja hans soloäventyr från gruppspelet. Hans röst med det där ljusa mikrovibratot är lättidentifierad. Samtidigt ska man inte underskatta Mogis (som producerat) och Walcotts betydelse, inte minst vad gäller soundet.

På detta åttonde studioalbum lyckas Nebraskabandet låta både traditionellt och modernt. Ofta på samma gång. Spår som "A Machine Spiritual (In the People's Key)" och framför allt "One for you, one for me" skuggar ett experimentellt The Clash vid tiden för "Combat Rock".

SAXO
Christer Paulstrup
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.