Annons
Nyheter

Boppin Steve and The Playtones: A Tribute to Jerry Lee Lewis

Som Boppin Steve – egentligen Stefan Jonasson – uttrycker det i cd-häftet: "Genom Jerry Lee Lewis skivor lärde jag mig att spela både rock’n’roll och country!"
Nyheter • Publicerad 29 juli 2008

Därför har han gjort ett hyllningsalbum med flera av de låtar som för alltid är förknippade med Jerry Lee Lewis, givetvis Great Balls Of Fireoch Whole Lotta Shakin' Goin' On, och även andra låtar som Jerry Lee tolkat på sitt eget pianohamrande sätt, till exempel countrylåten Oh Lonesome Me.

Det är en kul platta. Både Jerry Lee och Boppin Steve hörs i framförandet.

Annons

Boppin Steve har skalat av Jerry Lees redan avskalade boogiestil, spelar ännu kantigare och spetsigare.

Han låter yngre, kan slå och hamra som en punkare på pianotangenterna. Det blir mycket boogie - och en del punk - också i countryspåren.

Bland kompmusikerna märks bland andra Harmonica Sam och den fingerfärdige elgitarristen Fredrik Rosén, vilka inte minst i avslutningsspåret Honky Tonk Rock'n'Roll Piano Manvisar vad de går för. Ja, verkligen!

Bengt Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons