Nyheter

Bob Hansson & Kristoffer Jonzon: Heja världen show

Döm om showduon Bob Hansson och Kristoffer Jonzons förvåning när de hörde att andra artister tillbringade tiotals veckor med att repa in en krogshow. Själva hade de lagt några timmar på sin Heja världen show (på Ystads teater nu på söndag), och det hade rent av gjort dem lite stolta.
Nyheter • Publicerad 25 november 2008
Bob Hansson. Arkivbild: Scanpix
Bob Hansson. Arkivbild: ScanpixFoto: 

De har nog inte spenderat mycket längre tid på att spela in showen på platta, och det borgar för en spontan känsla, att ge järnet medan bandspelaren är på.

Å andra sidan hade man kanske kunnat lägga ner lite mer jobb, med tanke på att plattan ska leva kvar långt efter turnéns slut. Nu är det mest en mick vid Bobs mun och en vid Kristoffers piano.

Det finns förstås stämningsfulla stunder, då Bob Hanssons mjuka, humoristiskt allvarliga stämma hittar hem med de rätta orden eller bilderna. Det är inte främst nytt material Bob pratsjunger, utan några av hans mest kända dikter om sex, längtan efter närhet. Som Andas och "hiten" Heja världen så klart, den där perspektivsnurriga dikten där han ringer jobbet och säger att han inte kan komma i dag för att han mår alldeles för bra. Prova inte det här hemma, barn.

Ett lågbudgetjobb, men utfört av en spännande, dynamisk duo.

Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.