Annons
Nyheter

Blandade Artister Shtetl Superstars: Funky Jewish Sounds From Around The World

Nyheter • Publicerad 14 februari 2007

Personerna bakom Shtetl Superstarsgav sig ut på ett ambitiöst uppdrag när de bestämde sig för att sätta ihop en samlingsskiva med funkiga judiska ljud från hela världen.

Med klezmer-musiken som utgångspunkt har band från Europa, USA och Israel samlats på ett och samma album. Liksom språken på albumet (jiddisch, hebreiska, engelska och ryska) skiljer sig genrerna förstås åt. Hip Hop Hoodios gör hiphop av Havana Nagila, Geoff Berner gör cynisk folkrock, Boom Pam rockigare klezmer och David Goulds musik gungar makligt fram i baktakt.

Annons

Oftast finns det dock ett visst inslag av traditionella judiska tongångar i bandens musik som bidrar till sammanhållningen.

Shtetl Superstarsär ett ambitiöst projekt som inte når ända fram men ändå ger en oinvigd en schysst introduktion till modernare judisk musik. Att storsäljande amerikanen Matisyahu inte medverkar på albumet är lite synd.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons