Nyheter

Benny Anderssons Orkester: BAO 3

Det är oroväckande hur tydligt de instrumentala låtarna på Benny Anderssons Orkesters tredje skiva, i motsats till hur det varit med de tidigare albumen, överglänser spåren med sånginsatser – särskilt som sången sköts av Helen Sjöholm och Tommy Körberg, två av våra bättre sångliga textuttolkare.
Nyheter • Publicerad 20 november 2007

Men med låtar som den förment kärvänliga Upp till dig, den helt verkningslösa låtsassatirenBonde söker fruoch den (med goda skäl) aldrig tidigare utgivna låten från ABBA-åren Crush on youskulle det vara svårt för vem som helst att komma någon vart.

Grekiskdoftande Du frälste mig i sista stund(med text av Kristina Lugn) är bra men hör hemma på en helt annan skiva. Det är inte ens mycket bevänt med dansen när den mest medryckande melodin heter Marsch pannkaka.

Fredrik Fischer

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.