Annons
Nyheter

Benni Hemm Hemm: Kajak

Nyheter • Publicerad 14 februari 2007

På hela Island bor det ungefär lika många människor som i Malmö. Likväl har ön producerat flera kända och/eller hyllade artister som Björk, Sigur Rós, Mùm och Sugarcubes. Benni Hemm Hemm är ett av de senaste namnen i skaran men kommer förmodligen inte att komma i närheten av de tidigare nämnda banden försäljningssiffror trots kritikernas kärleksförklaringar.

Äntligen har Benni också valt att sjunga på modersmålet vilket ger oss briljant oförståeliga titlar som Snjorjljossnjor. Musiken talar däremot ett betydligt enklare språk. Benni Hemm Hemm gör varm indiepop i Belle & Sebastians och David & the Citizens anda och använder många trumpeter och klockspel utöver akustisk gitarr och andra standardinstrument. Kajakinnehåller enkel och direkt musik med en viss exotisk touch på grund av isländskan och Benni Hemm Hemm har gjort ett varmt och vingligt indiepop-album som förtjänar mer uppmärksamhet än vad det troligtvis kommer att få.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons