Annons
Nyheter

Behagligt och inbjudande

Det vilar en behaglig stämning över det mesta som det brittiska folkrockindiebandet Noah And The Whale släpper ifrån sig.
Nyheter • Publicerad 6 april 2011

När sångaren Charlie Fink med myndigt vilsam stämma förkunnar "She's a wild thing" gör han det som vore han Lloyd Coles sagoberättande kusin. Noah hetsar sällan upp sig. Inte ens när man släpper lite på tyglarna i mer fartiga spår som "Give it all back"

Twickenhambandet experimenterar gärna. Ofta subtilt. Det kan handla om att varsamt föra samman akustiska instrument med mer syntetiska klanger. En fiol färgar effektivt ljudbilden i utmärkta "Just before we met". Tom Petty-aktiga "Paradise stars" landar i örat med viss allsångsvarning.

Noah har en förmåga att skapa inbjudande sånger som rimligen borde ha en publik i många läger. Fleetwood Mac och Cosmic Rough Riders bör för övrigt nämnas i sammanhanget.

Martin Strandberg
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons