Annons
Nyheter

Beastie Boys: Hot Sauce Committee Part Two

Tanken var att denna platta skulle ha släppts för 1,5 år sedan och redan sommaren 2009 kom singeln ”Too Many Rappers” med Nas. Verkligheten kom emellan.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2011
Foto: JASON DECROW

Adam ”MCA” Yauch gick ut med att han fått cancer, konserter ställdes in och ”Hot Sauce Committee Pt 1” sköts på framtiden.

”MCA” har opererats och ska må bra och ”Part 1” har blivit ”Part two”.

Annons

Beastie Boys har alltid haft två ben att stå på – ett hiphopben och ett hardcoreben. På denna platta bjuds vi på en salig blandning. Ett musikspektakel som är smutsigt, vilt – likt en ouppfostrad hund drar det åt alla håll. Ibland tänker jag på ”Ill Communication” och hittar till och med referenser till ”Sabotage” i ljudbilden på ”Say It”. Ibland är det mer eller mindre rena hardcorespår.

Att konstatera: Beastie Boys är Beastie Boys och försöker inte vara något annat. Att konstatera part two: ”Hot Sauce Committee Part Two” är lite väl spretig.

INTERNAL INTERNAL
Roger Bing
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons