Annons
Nyheter

Baskery: Fall Among Thieves

Vem var det som kallade det här för rockabilly i en recension? Slarvig lyssnat, minst sagt. Rockabilly spelade systrarna Greta, Stella och Sunniva Bondesson som medlemmar i The Slaptones tillsammans med pappa Jan-Åke. Nu har den svenska systertrion låtit pappa trummisen stanna hemma och slamrar med egna händer vidare i gruppen Baskery.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2008

Just slamrar och larmar, för trots att instrumenten (mest) är akustiska (gitarr, banjo, bas, trummor) så lyckas Baskery skapa ett jäkla röj. Ordet är punk, till attityden. Till sång och musik är orden amerikanskt rotskrammel. Någon har också jämfört Baskery med Dixie Chicks. Det stämmer så där men lite bättre (än rockabilly). Låtarna, samtliga är tjejernas egna, innehåller en liknande blandning av tradition och nutid.

Men det här är yngre, mer respektlöst och vildsintare. Och stämmer det dessutom, som det står på omslaget, att allt spelades in live i studion utan extra pålägg så är resultatet ännu mer sensationellt. Vilken glädjechock som Baskerys debutalbum Fall Among Thievesgett mig!

Bengt Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons