Annons
Nyheter

Bad Habit: Above and beyond

Det finns band som motvilligt sålt sin själ till den hårdrockens tandlösa oäkting som är melodisk vuxenrock. Och så finns det band som omfamnar bastarden med öppna armar.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2009
Foto: 

Som Lundabandet Bad Habit, ett band som är så ut i fingertopparna vuxenrockiga att de under karriären både gjort en cover på Bostons More than a feelingoch döpt en platta till Adult Orientation.

Above and beyond, bandets andra platta med nya låtar sedan nystarten 2005, följer den inslagna vägen. Med melodier som skulle kunna sälja mjukmedel och en produktion som är slick som en silkessjal, smörjer Bad Habit in lyssnaren i 45 minuter honungsmjölk. Det är mjukt, välklingande och lika oberäkneligt som en skyltdocka. Enda låten som bryter mönstret är I believe, där grabbarna för en stund lägger lite tyngd bakom riffen.

Skivans stora behållning är Trelleborgssonen Sven Cirnskis vassa sologura, som är väl värd ett extra varv i skivspelaren. Men den mest bestående känslan efter en sittning med Above and beyond är förvåningen över hur man kan sjunga så mycket om kärlek utan att komma i närheten av att göra något känslomässigt avtryck.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons