Annons
Nyheter

Backyard Babies: Backyard Babies

2008, och två decennier har passerat sedan Backyard Babies först såg dagens ljus.
Nyheter • Publicerad 12 augusti 2008
Nässjös rockhjältar Backyard Babies är tillbaka med sin sjätte studioplatta . Bild: Scanpix
Nässjös rockhjältar Backyard Babies är tillbaka med sin sjätte studioplatta . Bild: ScanpixFoto: 

Nu är Dregen och grabbarna framme vid sin sjätte studioplatta, och efter några år med skivbolagsstrul och tveksamma stuidoinsatser, har de bestämt sig för att ta saken i egna händer och släppa den sjätte plastbiten på egna bolaget Billion Dollar Babies. Passande nog heter plattan helt enkelt bara Backyard Babies, som en symbol för att bandet är tillbaka på banan.

Och den som törstat efter en rejäl dos ösig, dieselindränkt partyrock kan sluta leta nu. Backyard Babies är kanske ingen himlastormande fullträff, som kommer att knocka dig ur stolen. Men väl en 45 minuters klädsamt rå och skitig rock 'n' rollresa, som garanterat kommer att höja temperaturen på varje fest värd namnet. Med ett par tilltufsade ballader strategiskt utplacerade på plattan, så att man hinner ställa ner luftgitarren, hämta andan och knäcka en ny öl mellan varven.

Det känns gott, nu när kollegorna i Hellacopters kastar in handduken, att Backyard Babies tar sitt ansvar och håller den svenska rock 'n' rollfanan högt.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons