Annons
Nyheter

Arcade Fire: Neon bible

Nyheter • Publicerad 13 mars 2007
Win Butler och Régine Chassagne i Arcade Fire. bild: Marcus Erixson/Scanpix
Win Butler och Régine Chassagne i Arcade Fire. bild: Marcus Erixson/ScanpixFoto: 

Arcade Fire är ett sådant där band som verkar bränna allt krut i varenda låt och det är otroligt att de hade ork kvar överhuvudtaget att släppa en uppföljare till otroligt hyllade Funeral.

Neon bibleinleds med mörka, mullrande toner och sångaren Win Butler hinner under albumets gång avverka allt från krig till tsunamis, störtande flygplan och annat som ryms i hans gothsvarta hjärta. Det finns ett oemotståndligt psykotiskt driv i sjumannabandets musik som består av allt från mandoliner och fioler till mäktiga körararrangemang.

Annons

Undergången är alldeles runt krönet. Lyssna på kyrkorgeln i Interventionoch fnissa åt bandets inverterade Beach Boys-titelBlack wave/Bad vibrations. Trots de stora gesterna tappar Arcade Fire inte fokus på melodierna och även om Neon bibleinte riktigt når upp till samma nivå som Funerallär inte många bli besvikna på bandet. Mycket mäktigare än så här blir rockmusik inte.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons